Terug

Fadoua Sahraou

Adviseur Data- en Digitale Ethiek

Over

Mijn naam is Fadoua Sahraou, oprichter van Questhics, gespecialiseerd in data-vraagstukken, met een sterke focus op data-ethiek. Mijn brede ervaring binnen grote overheidsorganisaties en het bedrijfsleven, maken mij goed uitgerust om uiteenlopende uitdagingen rondom gegevens aan te pakken. Mijn expertise ligt vooral op het ethische vlak van datagebruik. Hierdoor kan ik een doelgerichte aanpak bieden voor data-vraagstukken, waarbij ik diverse perspectieven integreer om weldoordachte, ethisch verantwoorde oplossingen aan te dragen.

Tijdens deze sessies faciliteerde ik discussies die verder gingen dan de reguliere compliance. We brachten de ethische implicaties van het gebruik van deze gevoelige in kaart en zochten naar oplossingen die niet alleen aan de regels voldoen, maar ook rekening houden met de privacy en waarden van de betrokkenen. Door verschillende perspectieven te integreren, hielp ik de organisatie een ethisch verantwoorde aanpak te ontwikkelen die niet alleen juridisch waterdicht was, maar ook maatschappelijk acceptabel.

Ervaring:

Een concreet voorbeeld van mijn ervaring is mijn betrokkenheid bij een project waar een grote en complexe organisatie voor stond. Zij wilden een proces inrichten met als doel om de mate van wettelijke naleving van betrokkenen te controleren. In dit proces vonden verschillende gegevensverwerkingen plaats en werden ook gevoelige persoonsgegevens gebruikt. In plaats van alleen te voldoen aan de wettelijke vereisten, organiseerde ik workshops waarbij ook werd gereflecteerd op de maatschappelijke impact van dit proces.  Hierbij waren niet alleen juridische experts, maar ook ethici, managers, materiedeskundigen, uitvoeringsmedewerkers en technische deskundigen betrokken.

Het resultaat was een ethisch kader dat niet alleen voldeed aan de wet, maar ook het vertrouwen van de betrokkenen versterkte.

Opleidingen en cursussen:

Bachelor of Laws (LLB), Rechtsgeleerdheid – Universiteit Utrecht
Master of Laws (LLM), Recht en Onderneming – Universiteit Utrecht
Leergang privacy in perspectief – Universiteit van Amsterdam
Aanpak begeleidingsethiek – ECP | Platform voor informatiesamenleving
Filosofie in Actie, Gespreksleider Data Ethiek
Verdiepende training, IANA – Universiteit Utrecht

Plan een gratis adviesgesprek

Onze experts staan voor je klaar om je vragen over dienst en hun toepassing in jouw organisatie te beantwoorden. Boek nu eenvoudig een kort adviesgesprek met één van onze specialisten

  • Geheel vrijblijvend
  • In 15 of 30 minuten al je vragen beantwoord
  • Laagdrempelig kennismaken met the Privacy CoOperation

Gratis checklist privacybescherming

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.