Over ons

Bij The Privacy CoOperation zijn we altijd bezig met maatwerk. We kijken gestructureerd en objectief naar problemen en passende oplossingen. Hierbij hanteren we korte communicatielijnen en zorgen we voor specialisten die passend zijn bij uw bedrijf. Hierdoor behalen we ons streven van het waarborgen van kennis en kwaliteit.

Over The Privacy CoOperation

Eerder had ik, René Glas, al kennis gemaakt met Christian Oudenbroek van Brand Compliance. Hij was bezig met het ontwikkelen van een privacy norm. Uiteindelijk hoorde ik in 2022 dat zijn norm door de Autoriteit Persoonsgegevens zou worden goedgekeurd. Dat was voor mij het moment om in actie te komen. Als je tegen een norm kunt certificeren zijn er privacy professionals nodig die het werk kunnen doen. Het afgelopen jaar heb ik met een groot aantal privacy consultants gesproken en een beoordeling gemaakt of zij voldoende in huis zouden hebben om een goede implementatie van de AVG conform de nieuwe norm voor elkaar te maken. Zo heb ik een mooie groep mensen bij elkaar gebracht die bij organisaties aan de slag kunnen!

Kom in contact
Praat met onze experts!
The Privacy CoOperation

Wij helpen u bij het beschermen van de data van uw klanten en medewerkers

Bij The Privacy CoOperation werken we met een uitgebreid netwerk met zorgvuldig geselecteerde specialisten op het gebied van privacy consultancy, AVG Compliance en FG-schap. Maak hieronder kennis met onze specialisten, of kom direct in contact.

Ons team

Maak kennis met onze specialisten

René Glas

Interim Privacy Officer / Data Protection Officer

Opleiding:

Rechtsgeleerdheid – Vrije Universiteit Amsterdam

Ervaring:

Twaalf jaar ervaring bij overheidsinstanties

Over:

Vijftien jaar ervaring op het gebied van privacy en informatiebeveiliging, opgedaan via een groot aantal consultancy opdrachten bij nationale en internationale organisaties, profit en non profit. Hij heeft privacy strategieën ontwikkeld, compliance implementatie programma’s opgezet en uitgevoerd. Altijd met het doel om zijn opdrachtgevers te laten voldoen aan de vereisten uit de AVG.

Meer informatie

Amber Sardha

Privacy Counsel

Opleiding:

LLM Rechtsgeleerdheid; Internet, Intellectuele eigendom en ICT | LLM Recht van de gezondheidszorg | MSC Health Economics Policy and Law | LLB Rechtsgeleerdheid

Ervaring:

Meerdere jaren ervaring opgedaan in de commerciële advocatuur bij verschillende Zuidas-kantoren alsook academische ervaring aan de Vrije Universiteit, o.a. op het gebied van privacy en data.

Over:

Amber onderscheidt zich als een gedreven privacy counsel met een scherpe juridische en economische expertise. Haar vermogen om vraagstukken vanuit verschillende disciplines te benaderen, stelt haar in staat holistische oplossingen te bieden voor complexe uitdagingen op het gebied van privacy en juridische compliance.

Meer informatie

Fadoua Sahraou

Adviseur Data- en Digitale Ethiek

Opleiding:

Bachelor of Laws (LLB), Rechtsgeleerdheid – Universiteit Utrecht | Master of Laws (LLM), Recht en Onderneming – Universiteit Utrecht | Leergang privacy in perspectief – Universiteit van Amsterdam

Ervaring:

AI-ethiek consultant | Belastingdienst – Coördinerend juridisch adviseur gegevensbescherming | DPA – Privacy Counsel (interim)

Over:

Mijn professionele reis omvat rollen als AI-ethiek consultant bij de Belastingdienst en Coördinerend juridisch adviseur gegevensbescherming bij DPA. Bij Questhics streef ik ernaar om ethische overwegingen te integreren in onze benadering van data-uitdagingen, verder kijkend dan alleen juridische compliance. Ik ben enthousiast om mijn ervaring in te zetten voor het ontwikkelen van maatschappelijk verantwoorde oplossingen in onze projecten.

Meer informatie

Cas Croese

Sales Manager

Opleiding:

International Tourism Management – Breda University of Applied Sciences

Ervaring:

4 jaar ervaring in online marketing met een specialisme in SEO.

Over:

Cas is een gepassioneerde Sales Manager bij The Privacy CoOperation. Met zijn achtergrond in marketing heeft hij zich eerst ingezet als Online Marketing Specialist bij The Privacy CoOperation, waarbij hij een cruciale rol speelde in het onderhoud van de website en het ontwikkelen van marketingstrategieën. Cas is nu doorgegroeid tot Sales Manager, waar hij zijn kennis en vaardigheden verder inzet om de het bedrijf te optimaliseren en de klantrelaties te versterken.

Meer informatie

Suzanne Glas

Communicatie Specialist

Opleiding:

BBA International Business – Avans University of Applied Sciences | MBA International Project Management – BEBS & UCAM (dual degree)

Ervaring:

Ervaringen binnen project management, stakeholder management, account management

Over:

Vanuit rollen bij Global Client Services als stagiair en Account Management in fulltime dienst bij ING, ben ik nu werkzaam bij The Privacy CoOperation als communicatie specialist. Met een klantgerichte en gestructureerde stijl van werken, een grote interesse in privacy vraagstukken en motivatie om het bedrijf verder te helpen, sta ik graag klaar voor elke vraag die we in het bedrijf mogen ontvangen.

Meer informatie

nog onduidelijkheden?

Veelgestelde vragen

Ik wil privacy by (re)design toepassen ten aanzien van een aantal processen binnen mijn organisatie. Kan ik daarbij worden geholpen? 

Ik heb op korte termijn behoefte aan een antwoord op een specifieke vraag op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. Hoe kan in deze behoefte worden voorzien? 

Ik heb op korte termijn een privacy- of informatiebeveiligingsspecialist nodig, om mijn team aan te vullen of te versterken. Hoe kan in deze behoefte worden voorzien? 

Wat is het deskundigheidsniveau van een FG die bij mijn organisatie, al dan niet tijdelijk, wordt ingezet?

Kan een FG ook voor een korte periode worden aangesteld, bij voorbeeld omdat de huidige FG ziek is of aangekondigd heeft de organisatie te verlaten?

Is mijn organisatie verplicht een FG aan te stellen?

Ik ben er niet zeker van of privacy goed is belegd binnen mijn organisatie. Hoe kan mijn organisatie voor het BC 5701 certificaat in aanmerking komen?

Betekent het verkrijgen van het BC 5701 certificaat dat mijn organisatie als geheel als privacy compliant kan worden beschouwd?

Hoeveel tijd neemt het hele proces (van het vaststellen van het volwassenheidsniveau tot en met certificering door Brand Compliance) in beslag?

Wat is het niveau van de privacy- en informatiebeveiligingsspecialisten die bij mijn organisatie aan de slag gaan?

Schrijf u hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief wordt iedere maand met zorg samengesteld uit berichten van toezichthouders, ontwikkelingen in de rechtspraak en wetgeving. Door u aan te melden blijft u goed op de hoogte van alle trends.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis checklist privacybescherming

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.